El tercer mil·lenni

Artista: Josep Maria Subirachs

Títol: «El tercer mil·lenni»

Any: 2004

Tècnica: acrílic sobre taula

Edició: peça única

Mesures: 60 x 90 cm

________________________

Subirachs recorre sovint a la inclusió d’elements arquitectònics a les seves obres per expressar tot el seu llenguatge simbòlic.

En aquesta obra ens narra la història de la humanitat i els seus avenços tecnològics fins als nostres dies, en ple tercer mil·lenni. Per fer-ho utilitza, de manera simbòlica, els diferents tipus d’arc que han estat utilitzats en arquitectura al llarg de la història.

En primer pla trobem la prehistòria, representada amb un fossat o forat a terra en referència a l’edat fosca. Durant el primer mil·lenni és quan es va començar a fer servir l’arc de mig punt que trobem a les esglésies romàniques. Entre l’any 1000 i el 2000, el segon mil·lenni, l’arc de mig punt va ser substituït per l’arc ogival o apuntat que podem apreciar a les catedrals gòtiques. Ja al tercer mil·lenni, l’ús del formigó armat va permetre crear arcs en angle recte. Finalment, veiem la lluna plena de testimoni de tots aquests avenços tecnològics que, a més, afegeix un element de misteri al conjunt.

Reservar