Secrets de mar V

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Secrets de mar V»

Any: 2007

Tècnica: oli, acrílic i mixta sobre tela i fusta

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 100 x 73 cm

________________________

Aquesta obra pertany a la sèrie Secrets que Moraga desenvolupa del 2006 al 2008. Les obres d’aquesta sèrie es caracteritzen per portar implícites de manera metafòrica algun enigma que cal revelar.

Per això, Moraga utilitza la seva iconografia particular. En aquest cas, utilitza la icona de les claus. Claus antigues que poden obrir portes que han estat tancades durant molt de temps i que amaguen secrets oblidats.

En aquesta obra trobem que l’artista ha fet servir diversos suports en una mateixa obra: tela i fusta. D’altra banda, a la part inferior trobem un entramat de xapes rovellades que conté un gran nombre de claus perdudes al fons del mar. Les claus perdudes aporten un element de misteri, donat que mai no sabrem què hi havia darrere les portes que obrien.

Les claus constitueixen l’únic element figuratiu de l’obra, que és més propera a l’abstracció que a la figuració.

De la mateixa manera, podem apreciar certes parts rovellades pel pas del temps. L’ús de l’òxid és una constant a les obres de Ricardo Moraga. L’artista recorre a aquest òxid per fer conscient l’espectador del pas del temps que afecta totes les coses i els éssers de l’univers.

Reservar