Secrets d’un quadre III

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Secrets d’un quadre III»

Año: 2006

Tècnica: oli i acrílic sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 100 x 73 cm

________________________

Aquesta obra pertany a la sèrie Secrets que Moraga desenvolupa del 2006 al 2008. Les obres d’aquesta sèrie es caracteritzen per portar implícites de manera metafòrica algun enigma que cal revelar.

Per això, Moraga utilitza la seva iconografia particular. En aquest cas, utilitza la icona de les claus. Claus antigues que poden obrir portes que han estat tancades durant molt de temps i que amaguen secrets oblidats.

En aquesta obra, un gran ull de pany amaga un misteriós paisatge de natura verge i inexplorada. L’observador pot veure a través de l’ull del pany una part del que s’amaga a l’altra banda. Per veure’l íntegrament, s’ha de trobar la clau que obre aquesta porta. Les claus penjant aporten a l’obra una dosi de misteri i màgia.

A l’obra observem l’ús d’un hiperrealisme suau, que és el llenguatge habitual de l’artista. De la mateixa manera, podem apreciar certes parts rovellades pel pas del temps. L’ús de l’òxid és una constant a les obres de Ricardo Moraga. L’artista recorre a aquest òxid per fer conscient l’espectador del pas del temps que afecta totes les coses i els éssers de l’univers.

Reservar