Secrets d’alcova IX

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Secrets d’alcova IX»

Any: 2008

Tècnica: oli i mixta sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 130 x 60 cm

________________________

Aquesta obra pertany a la sèrie Secrets que Moraga desenvolupa del 2006 al 2008. Les obres d’aquesta sèrie es caracteritzen per portar implícites de manera metafòrica algun enigma que cal revelar.

Per això, Moraga utilitza la seva iconografia particular. En aquest cas utilitza la icona dels llençols. Aquesta és una de les icones més utilitzades per l’artista. Segons Moraga, els llençols amaguen rastres de vida. Cal destacar la precisió i la meticulositat amb què han estat reproduïdes, cosa que dóna una idea de les capacitats tècniques de l’artista i de la rigorositat de l’estil hiperrealista.

A tota la superfície de la tela es poden veure taques d’òxid. Aquesta característica és una constant a les obres de Moraga. Aquest òxid contrasta amb el color dels llençols, ressaltant-ne els tons blavosos.

Un altre tret important que es repeteix sovint a les obres de Moraga és la presència de la figura humana, especialment de la dona com a icona de bellesa.

Una franja blava creada amb sorra cobreix el rostre del personatge, afegint un element de misteri al conjunt. D’altra banda, la rugositat de la matèria sorrenca contrasta amb la textura llisa de la resta de l’obra.

Reservar