Sant Jordi

Artista: Josep Maria Subirachs

Títol: «Sant Jordi»

Any: 2007

Tècnica: bronze

Edició: H.C.

Mesures: 123 x 35,5 x 33 cm

________________________

El tema jordià és recurrent en l’obra de Subirachs, però cal remarcar que en abordar-lo sempre ha tractat de distanciar-se del caràcter folklòric del símbol, evitant representacions tòpiques.

Aquesta figura de Sant Jordi, fosa en bronze, és un exemplar d’una edició semblant a la que presideix la porta que l’escultor va fer el 1975 per al Palau del Lloctinent de Barcelona. Es tracta d’una figura de cos sencer i de peu dret. El rostre i el tors són esculpits en negatiu, mentre que els braços, les cames i l’escut vertical en punta, sobre el qual es recolza el cavaller, ho són en positiu.

Sant Jordi a la Sagrada Familia de Barcelona

Altres versions molt similars del sant patró de Catalunya, realitzades pel mateix Subirachs, són les que hi ha en un edifici de la Caixa d’Estalvis de Catalunya, esculpida en pedra de Calatorao; al monestir de Montserrat, en pedra de travertí i, finalment, a la nau del Temple de la Sagrada Família de Barcelona, fosa en bronze. Subirachs també ha representat la imatge del sant cavaller amb altres tècniques artístiques com la medallística i l’obra gràfica.

Reservar