Josep Puigmartí

(Monistrol del Calders, 25 de juliol de 1932 – Sitges, 13 d’agost de 2020)

Pintor i escultor espanyol de formació autodidacta que va desenvolupar el seu estil al marge dels convencionalismes i les tendències artístiques de cada època.

El fet de no seguir de manera conscient cap tendència concreta, li va permetre investigar lliurement diferents corrents artístics com són l’Expressionisme, l’Informalisme, l’Art brut, l’Art pòvera o el Dadaisme, tot i que l’estil amb el què més còmode es va sentir en pintura va ser el Surrealisme oníric i el Surrealisme automàtic.

El 1995 s’instal·la a l’Hotel Estela Barcelona de Sitges, on va residir i va continuar pintant fins al dia de la seva mort el 2020. Al llarg de la seva estada a l’hotel, va realitzar diverses intervencions pintant i decorant diverses habitacions: Sunrise (Hab. 214 ) i Blue Dreams (Hab. 110).

Llegir més

Durant els anys 60, 70 i 80 del segle XX, va introduir a les seves pintures surrealistes tota una iconografia pròpia de caràcter eròtic que li va valer la consideració d’artista transgressor que practicava un estil provocatiu, per part de la crítica de l’època.

Fruit dels seus múltiples viatges per tot el món, va exposar a Espanya, Andorra, França, Mònaco, Suècia, Dinamarca, Japó, Abu Dhabi, Colòmbia, Estats Units i al Xina Millennium Monument Contemporary Art Museum de Pequín, Xina.

Des de l’any 2013, la Fundació Josep Puigmartí és l’encarregada de vetllar del seu llegat artístic i cultural.

Web de Josep Puigmartí: joseppuigmarti.es

Clic a la imatge per llegir

Reservar