Menina 072

Artista: Josep Puigmartí

Títol: «Menina 072»

Any: 2006

Tècnica: mixta sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 195 x 130 cm

________________________

Aquesta pintura pertany a la sèrie Meninas, que Puigmartí va crear entre el 2006 i el 2008. Aquesta col·lecció inspirada en la famosa obra de Velázquez, es desenvolupa de forma paral·lela a la seva famosa sèrie Alien Fashion, i guarda moltes similituds amb aquesta.

Són obres que mostren el seu gust per la gestualitat i per la pintura no premeditada. A la roba del personatge es pot apreciar la llibertat i espontaneïtat amb què ha estat creada. Alhora, trobem ulls camuflats entre els plecs de la vestidura. L’ull és la icona més utilitzada per Puigmartí en totes les èpoques, però especialment en les obres creades a partir de l’any 2000. A la sèrie Meninas, crida l’atenció que moltes tenen un cert aire sinistre, peculiaritat habitual en moltes obres del artista.

Les obres de Puigmartí d’útima època sempre es caracteritzen per haver estat creades de manera irreflexiva, espontània i automàtica, en resum, de manera molt surrealista. La sèrie Meninas ens mostra personatges de cos sencer en què trobem un gran desplegament tècnic, una desbordant creativitat i moltes zones decorades amb aquesta filigrana tan espontània que el caracteritza.

Reservar