Posidó 024

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Posidó 024»

Año: 2020

Tècnica: oli sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 130 x 195 cm

________________________

Aquesta obra pertany a la sèrie Posidó que Moraga desenvolupa a partir del 2019. És fruit de l’admiració que l’artista sent per les obres dels grans escultors de la Grècia clàssica com Fídias, Lisip, Praxíteles o Miró, per citar-ne alguns. A tall d’exemple, Ricardo Moraga ha dedicat obres a la Venus de Milo oa la Victòria de Samotràcia.

Moraga, sovint recorre a temes clàssics a les seves obres, però els barreja amb la seva iconografia particular. Entre les seves icones més utilitzades, trobem animals marins com crancs, cargols, peixos o corall; però també reprodueix com a icones decoratives fruits de la terra -com pomes, alls, fruits secs- i objectes inerts com llençols, coixins, pinzells i tubs de pintura a l’oli.

D’altra banda, també solem trobar a les seves obres parts rovellades com a reflex del pas del temps. Aquest òxid és una constant a les seves obres.

En aquesta obra, podem veure Posidó, el déu grec del mar, submergit i envoltat de peixos. Al trident que sosté, podem veure lleugeres zones rovellades.

Reservar