Posidó 010

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Posidó 010»

Any: 2019

Tècnica: oli sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 195 x 130 cm

________________________

Aquesta obra és fruit de l’admiració que l’artista sent per les obres dels grans escultors de la Grècia clàssica com Fídias, Lisip, Praxíteles o Miró, per citar-ne alguns. A tall d’exemple, Ricardo Moraga ha dedicat obres a la Venus de Milo o a la Victòria de Samotràcia.

Moraga, sovint recorre a temes clàssics a les seves obres, però els barreja amb la seva iconografia particular. Entre les seves icones més utilitzades, trobem animals marins com crancs, cargols, peixos o corall; però també reprodueix com a icones decoratives fruits de la terra -com pomes, alls, fruits secs- i objectes inerts com llençols, coixins, pinzells i tubs de pintura a l’oli.

D’altra banda, també solem trobar a les seves obres parts rovellades com a reflex del pas del temps. Aquest òxid és una constant a les seves obres.

En aquesta obra, podem veure un primer pla del rostre de Posidó, el déu grec del mar, pel pit del qual van ascendint crancs. També es pot observar just a sota de la barba del personatge, el rastre del pas del temps en forma de goterons de brutícia que recorden l’òxid a què habitualment recorre l’artista.

Reservar