Peixos

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Peixos»

Any: 2018

Tècnica: mixta sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 195 x 150 cm (Tríptic)

________________________

Aquesta obra pertany a la sèrie Fons del mar que Moraga desenvolupa a partir del 2017. Aquest és un dels temes preferits de Moraga, al qual recorre molt sovint.

Depenent de l’obra, aquesta sèrie inclou esculls de corall, vaixells enfonsats, peixos de colors i fins i tot primers plans de peixos. En totes cal destacar la gran qualitat de les tonalitats de blau que aconsegueix l’artista, fins i tot a les zones més fosques els blaus mantenen la seva profunditat tonal.

Aquesta obra, Peixos, es presenta com un conjunt dividit en 3 quadres com a tríptic. Aquest joc visual queda reforçat per l’ús de diferents tonalitats de blau per a cada part. Aquest tractament del color l’artista el fa servir per trencar la monotonia cromàtica i fer que la visió de l’obra sigui més dinàmica a ulls de l’espectador.

D’altra banda, a la part superior hi veiem una barra de ferro amb evidències d’oxidació. L’ús de zones rovellades és una constant en el llenguatge de l’artista, que l’utilitza per cridar l’atenció de l’espectador sobre el pas del temps que afecta totes les coses i éssers.

Reservar