Partenó

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Partenó»

Any: 2019

Tècnica: oli sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 130 x 195 cm

________________________

Aquesta obra és fruit de l’admiració que l’artista sent per les obres dels grans escultors de la Grècia clàssica com Fídias, Lisip, Praxíteles o Miró, per citar-ne alguns. A tall d’exemple, Ricardo Moraga ha dedicat obres a la Venus de Milo oa la Victòria de Samotràcia.

En aquest cas, l’obra mostra diverses escultures del conjunt escultòric del frontó del Partenó d’Atenes, obra de Fidias.

Escultures del Partenó d’Atenes per Fídias

Crida l’atenció l’extrem detall amb què l’artista ha pintat les vestidures dels personatges, cosa que dóna una idea de les seves capacitats tècniques i de la rigorositat que exigeix l’estil hiperrealista.

Moraga, sovint recorre a temes clàssics a les seves obres, però els barreja amb la seva iconografia particular. Entre les seves icones més utilitzades, trobem animals marins com crancs, cargols, peixos o corall; però també reprodueix com a icones decoratives fruits de la terra -com pomes, alls, fruits secs- i objectes inerts com llençols, coixins, pinzells i tubs de pintura a l’oli. En aquesta ocasió, ha col·locat unes pomes a manera d’icona decorativa, l’intens color vermell de les quals contrasta vivament amb els tons torrats de la resta de l’obra i amb el blanc del fons.

D’altra banda, també solem trobar a les seves obres parts rovellades com a reflex del pas del temps. Aquest òxid és una constant a les seves obres. En aquesta obra tot el conjunt escultòric desprèn goterons d’òxid que intenten cridar l’atenció de l’espectador sobre l’antiguitat de les escultures reproduïdes.

Reservar