Natura viva VI

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Natura viva VI»

Any: 2007

Tècnica: oli i mixta sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 100 x 100 cm

________________________

Aquesta obra pertany a la sèrie Natures vives que Ricardo Moraga desenvolupa entre el 2007 i 2008. Totes les obres de la sèrie es caracteritzen per mostrar llençols arrugats i coixins. Els llençols usats són una de les icones més utilitzades per l’artista.

Segons Moraga, els llençols i els coixins mostren rastres de vida, donat que el fet d’estar arrugats sempre significa que han estat usats per alguna persona. Les obres de l’artista mostren sovint figures humanes, però en aquesta sèrie és característica l’absència de la figura humana. Aquest fet afegeix un element de misteri a la sèrie.

Cal destacar la meticulositat amb la qual les arrugues dels llençols han estat reproduïdes, cosa que dóna una idea de les capacitats tècniques de l’artista, així com de la rigorositat i precisió que exigeix l’estil hiperrealista.

A la part superior de l’obra hi trobem taques d’òxid. Aquest òxid és una constant a les obres de Moraga. Les taques contrasten vivament amb els tons blavosos dels llençols. També a la part superior trobem matèria adherida a la tela en forma de sorra. La rugositat d’aquesta zona contrasta amb la superfície llisa de la resta de l’obra.

Reservar