Ricardo Moraga

((Santiago de Xile, 7 d’octubre de 1955)

Pintor hiperrealista i escultor xilè establert a Barcelona des de fa més de 20 anys. És llicenciat en Belles Arts per la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile. Posseeix una dilatada trajectòria com a professor a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Catòlica de Santiago de Xile i com il·lustrador publicitari i cinematogràfic als EUA i França. Actualment, treballa dedicant-se exclusivament a la creació artística.

Ricardo Moraga ha realitzat nombroses intervencions a l’Hotel de l’Art, com Silenci en blau (Hab. 113), un fresc pintat al Saló Istar i multitud de petites intervencions decoratives en un gran nombre d’habitacions.

Llegir més

Per a la seva obra pictòrica, Moraga recorre a un suau hiperrealisme no fotogràfic però sí molt detallat que barreja amb superfícies rovellades. Podríem dir que el rigor i precisió que requereix la pintura hiperrealista, es veu equilibrat per la llibertat gairebé abstracta amb què tracta aquestes superfícies rovellades.

Pel que fa a la seva obra escultòrica, utilitza el reciclatge de materials de rebuig com fustes i llibres vells, barrejats amb xapes i objectes de metall rovellats.

Aquesta obsessió per l’òxid està molt lligada a una intenció per part de l’artista de reflectir el pas del temps que afecta totes les coses i els éssers.

La seva obra es troba dispersa pels cinc continents a museus i col·leccions privades de Xile, Argentina, Brasil, França, Bulgària, Espanya, Dinamarca, Holanda, Suècia i Canadà, entre d’altres.

Forma part del fons d’obra d’importants Fundacions públiques i privades, com ara la Fundació Caixa de Sabadell o la Fundació Caixa Laietana, per citar-ne algunes.

Reservar