Màquina de temperar idees

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Màquina de temperar idees»

Any: 2013 – 2014

Tècnica: ferro, llautó, fusta i paper

Edició: obra original (peça única)

Size:  39 x 55 x 28 cm

________________________

A més de la seva obra pictòrica, Ricardo Moraga també ha explorat al camp de l’escultura. Aquesta obra pertany a la sèrie Màquines que l’artista va desenvolupar entre el 2010 i el 2015.

Moraga és un artista molt sensibilitzat per temes mediambientals. L’art és una bona manera de conscienciar el gran públic de la necessitat de tenir cura del nostre medi ambient. Per aquest motiu, la majoria de les seves escultures han estat creades utilitzant materials de reciclatge.

En aquest cas, Moraga ha reciclat fustes, xapes metàl·liques, una aixeta vella de llautó i papers. El resultat és una obra conceptual que pretén cridar l’atenció de l’espectador sobre el fet que els llibres són condensadors de saviesa centenària. Tot i això, avui dia, l’ús dels llibres està desapareixent en favor de suports electrònics. La intenció de l’artista és portar l’observador a fer-ne una reflexió.

Com és habitual a les obres de Moraga, totes les peces de metall de l’obra estan rovellades. L’òxid és un element que es repeteix a gairebé totes les obres de l’artista, i que aquest utilitza per reflectir el pas del temps, que afecta totes les coses i éssers.

Reservar