Una poma 800

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Una poma 800»

Any: 2011

Tècnica: oli sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 195 x 114 cm

________________________

Sempre recolzant-se en l’hiperrealisme, aquesta és una obra típica de Ricardo Moraga on desplega el seu univers iconogràfic per oferir-nos la versió més lírica del seu estil,

Podem apreciar la presència d‟una figura humana femenina, com en moltes altres creacions de l‟artista. Les vestidures arrugades -habitualment llençols– també formen part de la iconografia de Moraga. En aquest cas és una tela vermella que impregna de color tot el quadre.

Per trencar la monotonia del color vermell, l’artista col·loca un pla superposat on podem veure el cel blau. Aquesta superposició de plans i de diferents escenes forma part del llenguatge pictòric de l’artista i el trobem a moltes altres obres.

Finalment, l’artista utilitza una altra de les seves icones preferides, la poma. En aquest cas és de color verd. De manera intencionada, Moraga, l’ha col·locada sobre el drapejat vermell per obtenir un contrast de color per tal que l’obra tingui el desitjat equilibri cromàtic. A la mateixa obra trobem, doncs, tons càlids en contrast amb tons freds.

Reservar