Lleó

Artista: Josep Puigmartí

Títol: «Lleó»

Any: 1996

Tècnica: mixta sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 250 x 200 cm

________________________

Als anys 90, Puigmartí confirma un canvi de tendència a les seves obres que passen d’estar recolzades en el surrealisme oníric-eròtic que va utilitzar entre els anys 60 i els 80, per endinsar-se en la pintura matèrica i el collage.

Puigmartí mostra el retrat d’un lleó. Per a la seva execució utilitza, entre altres, la tècnica del degoteig i de l’esquitxada. Es tracta d’una obra de gran format, cosa que dóna una idea de la gran capacitat tècnica de l’artista. Una franja negra que acaba amb forma de nota musical creua de dalt a baix el rostre del lleó, trencant la simetria. Aquesta falta de simetria és una constant a les obres de Puigmartí, cosa que, de vegades, dóna una visió de les seves obres una mica caòtica.

A les obres dels anys 90, l’artista recorre habitualment a l’ús de matèria i collage. En aquesta ocasió, observem paper arrugat i pintat de vermell adherit a la superfície de la tela. És l’única zona matèrica de l’obra, aconseguint així texturitzar aquesta zona que contrasta per color i textura amb la resta de l’obra. D’altra banda, aquesta zona vermella juntament amb la franja negra acaba desfent del tot la simetria que té el rostre del lleó.

Reservar