Homenatge a Subirachs 100

Artista: Ricardo Moraga

Títol: «Homenatge a Subirachs 100»

Any: 2014

Tècnica: mixta sobre tela

Edició: obra original (peça única)

Mesures: 116 x 89 cm

________________________

Aquesta obra pertany a la sèrie Homenatge al mestre que Ricardo Moraga va desenvolupar el 2014. Tota aquesta sèrie neix fruit de l’admiració que l’artista sent per Josep Maria Subirachs, de qui Moraga va ser deixeble a l’última etapa del gran artista barceloní.

Moraga ens ofereix la versió més lírica del seu estil, recorrent a la seva iconografia habitual però barrejada amb la iconografia de Subirachs.

A l’obra trobem una vegetació exuberant que sembla voler sortir a l’exterior. El bosc interior està envoltat de la silueta en negatiu del perfil d’una dona retallat en pedra. És com si fos un dibuix o una escultura de Subirachs.

Montjuïc, 1978 – Dibuix de Subirachs

Tot i això, el bosc interior sembla cobert per una boirina que no el deixa veure amb claredat. Aquest és un altre recurs habitual de l’artista, que juntament amb l’enigmàtica silueta de la dona, afegeixen una dosi de misteri al conjunt.

El color verd de la vegetació contrasta amb el to gris de la pedra i amb els tons blavosos de la boira, aconseguint així un equilibri cromàtic al qual es suma l’equilibri de la composició en si mateixa.

Aquesta obra, per composició i temàtica, recorda molt l’habitació que Moraga va pintar a l’hotel, Silenci en blau (Hab. 113).

Reservar