Genoma

Artista: Lorenzo Quinn

Títol: «Genoma»

Tècnica: bronze i plàstic

Edició: 16 exemplars

Mesures: 36 x 36 x 22 cm

________________________

Lorenzo és un poeta visual que fa servir l’escultura per transmetre les seves idees sobre conceptes que, de vegades, són difícils d’argumentar. Sovint recorre a representacions amb mans per transmetre aquests conceptes.

En aquesta obra, l’artista crida la nostra atenció sobre els avenços científics i sobre els límits ètics i morals que la ciència hauria de respectar. Dues mans subjecten un ou que va canviant de color segons els quatre colors de les proteïnes que formen l’ADN: vermell, verd, blau i groc.

Moltes vegades, les obres de Lorenzo van acompanyades d’un text escrit pel mateix artista que completa l’obra i explica quina va ser la seva font d’inspiració.

TEXT ESCRIT PER LORENZO QUINN:

GENOMA

L’evolució responsable: l’home sempre ha intentat canviar el seu entorn i ho ha aconseguit, però no sempre per millorar.

Es deia que, si Déu hagués desitjat que tinguéssim la possibilitat de volar, ens hagués proporcionat ales, però, en tot cas, volem. Nosaltres, els éssers humans, tenim una gran capacitat de crear, d’adaptar i d’inventar, però ho hem de fer amb consciència i cautela.

En teoria, l’energia nuclear podria ser-nos de gran ajuda, però en mans equivocades ens podria portar al desastre. Es pot utilitzar un ganivet per tallar el menjar a taula o com a eina, però també es pot utilitzar com a instrument de mort. Sempre depèn de qui el fa servir, mai de l’objecte en si.

Crec en el desenvolupament de la investigació i la ciència, però mai a qualsevol cost.

Reservar