Bon dia

Artista: Josep Grau-Garriga

Título: «Bon dia»

Tècnica: mixta directament sobre la paret

Ubicació: habitació 212

________________________

Aquesta és una de les 2 suites d´artista que té l´hotel, la resta són habitacions convencionals.

Josep Grau-Garriga (San Cugat del Vallès, 1928 – Angers, 2011) va ser un artista molt prolífic conegut per introduir elements tèxtils a totes les seves obres, fins al punt de revolucionar la tècnica del tapís durant els anys 60 del segle XX.

El títol de l’obra és Bona nit, i està composta per una moqueta i diversos llençols esquinçats adherits a les parets de l’habitació. L’artista ha pintat sobre aquests materials tèxtils.

A l’obra veiem una representació del mateix artista dormint amb la seva dona en posició protectora, mentre les seves dues filles petites corren per l’habitació.

Al dormitori, també hi trobem llençols esquinçats a les parets, si bé el que crida més l’atenció és el tapís que es troba a la paret del capçal del llit. Aquest tapís va ser creat al mateix hotel fent servir el pijama de l’artista i la camisa de dormir de la seva dona.

Al passadís de la 2a planta de l’hotel que porta a la suite 212, també hi trobem un altre dels seus apreciats tapissos.

Barcelona nocturn – Tapís creat per Grau-Garriga

Tot i que Grau-Garriga era català de naixement, durant la dictadura franquista es va exiliar a França, on va ser acollit amb els braços oberts, arribant a obrir el seu propi centre d’art al país veí.

Buit per Grau-Garriga

Fins que va morir el 2011, l’artista passava els seus estius a l’Hotel de l’Art. Fruit de les seves visites, diverses de les seves obres formen part del fons d’art de l’hotel.

Reservar