Blu

Artista: Luciano Angeleri

Títol: «Blu»

Tècnica: mixta directament sobre la paret

Ubicació: habitació 213

________________________

Aquesta habitació va ser pintada pel polifacètic artista italià Luciano Angeleri.

El títol, Blu, fa referència a la popular cançó italiana Nel Blu dipinto di blu -popularment coneguda com a Volare– amb la qual Domenico Modugno va participar al Festival d’Eurovisió el 1958, després de guanyar el Festival de San Remo del mateix any.

Angeleri, de fet, a banda de ser un artista plàstic, també és cantant de cançons italianes i aquesta és una de les cançons que interpreta.

A l’obra predominen els tons blaus, encara que també hi trobem tons daurats. A la paret als peus del llit podem veure una ballarina amb forma de maniquí a l’estil de Giorgio de Chirico.

A la paret del capçal del llit trobem lletres de la cançó sobre un fons blau. De fet, a totes les parets trobem fragments de la lletra de l’esmentada cançó. L’artista també va col·locar per tota l’estança fragments de mirall que aporten reflexos lluminosos al conjunt.

A més, com a artista multidisciplinar, Angeleri també va completar l’habitació creant un llum que combina diversos dels elements presents a l’obra: el color, la ballarina i la lletra.

Reservar