El petó

Artista: Lorenzo Quinn

Títol: «El petó»

Tècnica: bronze

Edició: 5 exemplars

Mesures: 156 x 115 x 90 cm

________________________

Lorenzo és un poeta visual que fa servir l’escultura per transmetre les seves idees sobre conceptes que, de vegades, són difícils d’argumentar. Sovint recorre a representacions amb mans per transmetre aquests conceptes.

Tot i això, en aquesta ocasió l’artista no ha fet servir les mans, sinó dos cossos de cintura cap avall. Un de masculí i l’altre de femení. La posició dels dos cossos suggereix que la parella està fosa en un petó.

La part superior dels dos cossos és polida i presenta anells com els d’un arbre. Podríem pensar que l´amor entre aquestes dues persones anirà creixent any rere any, com els anells d´un arbre.

Moltes vegades, les obres de Lorenzo van acompanyades d’un text escrit pel mateix artista que completa l’obra i explica quina va ser la seva font d’inspiració.

TEXT ESCRIT PER LORENZO QUINN:

EL PETÓ

Penso que un dels atributs més meravellosos de l’ésser humà és la seva imaginació. Tot el que imaginem és una combinació d’una cosa que ja hem vist, però la manera d’interpretar aquestes imatges és allò que ens distingeix com a individus. M’encanta anar a dormir a les nits, sabent que puc somiar amb allò que vulgui, ja que tot és possible en somnis, tot, fins i tot aquell petó prohibit.

Imagino el petó perfecte, un petó etern. Un que es pugui comptar amb el pas dels anys, com els anells al tronc d’un arbre.

Reservar