Homenatge a Gaudí

Artista: Joan Iriarte

Títol: «Homenatge a Gaudí»

Tècnica: fotomuntatge

Ubicació: habitació 103

________________________

L´habitació ret homenatge al cèlebre arquitecte Antoni Gaudí.

Joan Iriarte (Barcelona, 1936 – Sitges, 2018) va ser un fotògraf important amb ànima d’artista, que ens mostra la seva admiració pel famós arquitecte del Temple de la Sagrada Família de Barcelona. De fet, Iriarte, va néixer i va créixer en una casa situada davant del temple. Això el va fer sentir una gran fascinació per l’insigne arquitecte i la seva obra.

Esboç de l’habitació 103 per Joan Iriarte

L’obra consisteix en un fotomuntatge a partir d’imatges preses al Parc Güell de Barcelona. També a l’interior de l’habitació, hi trobem un quadre fet a partir de fotografies de detalls i fornitures de ferro forjat que es troben a diversos edificis creats per Gaudí. Al centre d’aquest quadre hi trobem una medalla de coure amb la cara de Gaudí, obra de Josep Maria Subirachs, el creador de la Façana de la Passió de la Sagrada Família.

A la terrassa de l’habitació, Iriarte va crear diversos detalls fent servir la tècnica del trencadís que tant utilitzava Gaudí, a partir de trossos de ceràmica formant un mosaic. Així doncs, podem veure una esfera i un banc de ciment rematat per un drac que recorda el del Parc Güell.

Reservar